Raustol logo

Samarbeidspartnere

trygg-handel-medlem final web 150px

google plus

Kontakt oss

Grûndernes Hus, Oscarsgt 27, 0352 Oslo
Mobil: 91 30 29 95,
E-post: tellef@raustol.no

22B: Trekantsamarbeid fører til resultater

Politiet har registrert en halvering av anmeldelser fra kjøpesenteret Trondheim Torg og området rundt de siste tre årene. En av årsakene til nedgangen er ungdomstilbudet ”22B” som tilbyr ungdommer i aldersgruppen 15 – 22 år et sted å være på fritiden.

22B drives av et trekantsamarbeid mellom Salem menighet i Trondheim, Trondheim Torg/Vital forsikring og Trondheim kommune. Raustøl Utvikling AS har vært involvert i etableringen av senteret, og har nå levert en evalueringsrapport av senterets tre år i drift.

Evalueringsrapporten viser blant annet til at antall anmeldte vinningsforbrytelser er redusert med 60 prosent fra 2005 til 2007. Nedgangen i forbrytelser er stor i aldersgruppen 15 til 19 år.

bilde adresseavisa webformat

Vektere fra Vaktservice på Trondheim Torg må hanskes med bortvisning av ungdom, åpenlys drikking og rus, trusler, tyveri, hærverk og ordensforstyrrelser.

Senterleder Jomar Asbøll sier til Adresseavisa at de tar konsekvensene av at kjøpesenteret ligger midt i sentrum:

- Vi er innstilt på å bruke ressurser på dette, og er opptatt av at ungdom skal fanges tidlig opp. Tallene fra politiet bekrefter at 22 B gjør en kjempejobb. Det geniale er at dette hele tiden har vært et lavterskeltilbud, som gjør det lettere å henvende seg her enn til det offentlige systemet.

Du kan lese hele artikkelen som stod på trykk i Adresseavisa 19. september 2008 her:

 pdfMindre krim på Trondheim Torg

Her kan du lese evalueringsrapporten fra Raustøl Utvikling AS:
docgatenært og lett tilgjengelig

Arkiverte artikler

Copyright © 2014. All Rights Reserved.

Grûndernes Hus, Oscarsgt 27, 0352 Oslo

Mobil: 91 30 29 95, E-post: tellef@raustol.no